ДАН ПОЛИЦИЈЕ У АПАТИНУ

APATIN SOMBOR VESTI

У оквиру обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, 4. јуна, припадници Министарства унутрашњих послова организовали су програм на Тргу Николе Тесле у Апатину. Грађанима су представљена возила и део опреме полиције, жандармерије и ватрогасно-спасилачких јединица путем тактичко-техничког приказа.

Испред апатинске полицијске станице, присуствовало је 20 службеника који су нашим најмлађим суграђанима омогућили да се седе у полицијским возилима, моторима саобраћајне полиције и да се упусте у улогу полицајца. Деца су имала прилику да ставе кацигу ватрогасца или да седну за волан специјалног камиона ватрогасне јединице. Најпосећенији штанд био је онај жандармерије, елитне јединице МУП-а, на којем су били приказани реквизити попут квадрикоптера за надзор, средстава везе, оклопа и друге опреме. Полиција је најмлађим посетиоцима делила балоне и рефлектујуће реквизите за бицикле, а одржана је и ликовна радионица на тему полиције.

Програм поводом Дана полиције омогућио је грађанима да се упознају са радом и опремом полиције, жандармерије и ватрогасно-спасилачких јединица, а деци да осете атмосферу и из прве руке доживе улоге ових важних служби. Циљ манифестације је промовисање заједничке одговорности за безбедност и мир у локалној заједници и унапређење сарадње и поверења између полиције и грађана.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *