РУКОМЕТАШИ СКУВАЛИ НАЈБОЉИ ПАПРИКАШ ОД ЗЕЦА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Јуче је на језеру “Арка⁸” поред Апатина одржана прва “Зечијада”, гастрономски догађај који је привукао бројне такмичаре из округа али и љубитеље укусне хране и забаве. Ова манифестација је окупила људе који су уживали у специјалитетима од зеца, а спремани су зец испод сача и укусан зечији паприкаш. Међутим, највећа атракција за најмлађе посетиоце било је такмичење у хватању зеца.

Стручни жири, састављен од “Аматерских краљевских кувара”, имао је изузетно тежак задатак. Прво су изабрали два нова талентована кувара, Горана Прицу и Радета Трифуновића, који су се истакли својим кулинарским вештинама. Након тога, жири је морао да донесе одлуку о најбољем скуваном паприкашу од зеца. У конкуренцији 18 такмичара прави пех је имао Жељко Бараћ који је припремио изузетно љуту верзију зечијег паприкаша, чија је љутина чланове жирија приморала да овај узорак искључе из такмичења. Ипак, овом доказаном мајстору паприкаша припало је специјално признање од стране организатора.

У категорији кувања зечијег паприкаша, прво место је освојио “Рукометни клуб Апатин“, док су друго место заузели поносни “Пејини пулени”. Треће место је припало породици “Ковачевић” из Свилојева. У припреми зеца испод сача, прво место је припало “Бокијевим следбеницима”, екипа предвођена Борисом Хортијем која је пре само две недеље на истом месту освојила златну медаљу у кувању паприкаша од певца. Друго место је заузео “ББ Гастро тим из Бачког Брестовца”, док су треће место и награду добили “Панонски момци”. “Змајеви са Мањаче” су такође заслужили похвалу за своје учешће.

Посебна признања за најлепше постављене и декорисане столове припало је Породици Ковачевић и Бокијевим следбеницима. Они су пре ручка столове украсили приганицама, уштипцима, куленом, сиром, кобасицом и другим домаћим посластицама, што се жирију очигледно учинило неодољивим.

Деца су имала целодневну забаву, због чега су родитељи мирно спавали те вечера. Највећи и најбржи хватач зеца био је Иван Пејак, док је Антонија Пејић добила похвалу за своје учешће. У изузетној дисциплини издржљивости, где су деца држала купус у руци, девојчице су показале своју снагу. Победу је заслужила снажна Лена Ђукић. Јелена Куриџа је похваљена, док је специјалну награду као најмлађи учесник освојио Владо Ајдук.

Наредни кулинарски мегдан на језеру Арка планиран је 17. јуна када се одржава “Ловачки рог”- такмичење у спремању дивљачи али и других шумских плодова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *