УСПЕШАН ПОЧЕТАК СЕЗОНЕ ЗА АПАТИНСКЕ АТЛЕТИЧАРЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин и Добро јутро Апатине протеклог викенда започели су такмичарску 2019. годину, наступима на такмичењима у Барселони, Београду и Капошвару.

У Београду је у суботу 09.02. одржан 2. Зимски ноћни полумаратон, на којем је наступило четворо чланова АК Апатин, најуспешнија је била Александра Буркановић која је освојила друго место у трци на 7 километара са резултатом 28 минута 40 секунди, у истој трци пето место у мушкој конкуренцији освојио је Немања Ђурић са резултатом 26 минута и 33 секунде. У полумаратонској трци четврто место у укупном поретку освојио је Зоран Радичанин са резултатом 1 сат 20 минута и 21 секунду, док је у истој трци Предраг Кнежевић био пејсмејкер на 1 сат и 30 минута.

Док су у недељу у Барселони успешно полумаратонску стазу 21,097 км истрчали чланови тркачке групе Добро јутро Апатине Зоран Ракић (2 сата 1 минут и 36 секунди), Дејан Прибојан (2 сата 10 минута и 21 секунда) и Марија Бубало (која је и регистровани члан АК Апатин) са резултатом 2 сата 3 минута и 55 секунди. Стазу Барселона полумаратона која се налази на листи златних трка ИААФ, истрчало је 16 413 такмичара и такмичарки из целог света.

Истог дана у Капошвару на полумаратонској трци наступио је Предраг Вејин који је стазу од 21,097 км истрчао за 2 сата 6 минута и 31 секунду, док је на Белом кросу дрес са бојама АК Апатин носио Мирослав Пешић који је наступи у изузетно јакој сениорској трци на 6 километара где је заузео 20. место са резултатом 22 минута 02 секунде и на тај начин поправио прошлогодишњи резултат на истој стази за један минут.

Сезона која је почела и резултати који су остварени охрабрују пред почетак званичних Првенстава Србије где се и ове године очекује медаље за апатинске атлетичаре. Циљ је да се на истим освојио неколико медаља и проба приближити броју од прошле године када су сениори АК Апатин освојили 8 медаља на државним првенствима (2 златне, 3 сребрне и три бронзане).

Упоредо са наступима сениора, теку припреме и веома озбиљан рад младих атлетичара предвођених тренером Бојаном Томашевићем и његовим асистентом Зораном Чегаром који реализују тренинге у оквиру бесплатне школе Атлетског клуба Апатин, уторком од 18,45 часова и четвртком од 20,00 часова (велика хала ОШ Жарко Зрењанин) и суботом од 09,30 часова (мала сала ОШ Жарко Зрењанин). Упис деце је отворен и омогућен за све заинтересоване. Младе чланове АК Апатин који су у 2018. години освојили близу 30 медаља на атлетским митинзима у Р. Србији, први наступ очекују почетком априла на Првенству Војводине у кросу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.