U TOKU PRIJAVE ZA OMLADINSKI EDUKATIVNI KAMP UG “MRAV”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Udruženje građana “MRAV” iz Apatina poziva zainteresovane srednjoškolce da se prijave za učešće na “Omladinskom edukativnom kampu”, koji će se u subotu i nedelju, 31. avgusta i 1. septembra, održati na čardi “Brunai” blizu Kupusine.

Prvog dana kampa organizovaće se edukativna predavanja na temu ekologije i biće omogućene vožnje čamcima, a drugog dana kampa organizovaće se edukativna predavanja na temu volonterizma, kreativne radionice, ekološka akcija, vožnja brodićem “Apatinka” i upoznavanje sa prirodnim lepotama po kojima je ovo podneblje prepoznatljivo.

Poziv je otvoren za ukupno deset srednjoškolaca sa područja opštine, koji se besplatno mogu prijaviti putem e-adrese: ugmrav@gmail.com najkasnije do petka, 30. avgusta, a potrebni su sledeći podaci: ime i prezime, mesto, godište i kontakt telefon.

Prema rečima Vladana Šijana, koordinatora projekta, cilj “Omladinskog volonterskog kampa” jeste edukacija mladih kroz zanimljiva predavanja, praktičan rad i zabavu, pri čemu će upoznati različite aspekte životne sredine, probleme zagađenja vode i uticaja na okolinu, ali i šta svako od nas može da učini za lepši i čistiji Dunav i čistije okruženje.

Ovaj omladinski projekat realizuje se u okviru ovogodišnjeg programa “Mladi su zakon – Zapadnobački okrug”, finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a tehničku podršku pruža Resurs centar – Odred izviđača “Ravangrad” iz Sombora. Projekat je podržan i od strane Kancelarije za mlade opštine Apatin.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *