OO SPS APATIN ORGANIZOVAO SVEČANU SEDNICU I PRIJEM NOVIH ČLANOVA

APATIN DRUŠTVO VESTI
Socijalistička partija Srbije, parlamentarna i jedna od vladajućih političkih partija u Republici Srbiji socijaldemokratske orijentacije, koja broji preko 200.000 članova, obeležava 24 godine od svog osnivanja 1990. godine.
OO SPS – Apatin organizovao je tim povodom svečanu sednicu uz prijem novih članova u partiju.
Vodeća partija na apatinskoj političkoj sceni u kontinuitetu od 2004. godine do danas broji preko 3.000 članova u 29 mesnih organizacija, a među njima je veliki broj mladih socijalista. SPS u Apatinu, jedan od najorganizovanijih odbora u Srbiji, koji od izbora do izbora beleži odlične rezultate, organizovao je u martu mesecu tekuće godine svečani prijem za 123 članova, a na svečanosti u Velikoj sali zgrade Opštinskog veća Samostalnog sindikata Srbije njih 30 primilo je partijske knjižice i ruže, kao simbol SPS.
Velikom broju prisutnih, nakon intoniranja Internacionale, obratio se Miloš Đerić, predsednik Saveta socijalističke omladine opštine Apatin, koji je govorio o istorijatu SPS i veličini političke ideologije koju ona sprovodi.
– Partija je nastala 1990. godine, ujedinjenjem Saveza komunista Srbije i Socijalističkog saveza radnog naroda Srbije, a na Prvom kongresu, održanom od 16. do 18. jula, koji je nazvan Kongres ujedinjenja, za predsednika SPS izabran je Slobodan Milošević. Decembra 2006. godine Ivica Dačić postaje predsednik partije – rekao je Đerić.
– Od 2004. godine do danas većinu u Skupštini opštine Apatin čine odbornici SPS i na taj način omogućeno je da se program socijalne pravde realizuje u potpunosti. Posebna pažnja posvećuje se mladima. Urađeno je mnogo toga u svim segmentima društvene zajednice u cilju poboljšanja uslova života svih nas, a prevashodno u cilju otvaranja novih radnih mesta – istakao je Đerić.
BenQ Digital CameraDr Živorad Smiljanić, predsednik OO SPS – Apatin i predsednik opštine, govorio je o desetogodišnjici vođenja apatinske opštine od strane SPS, brojnim realizovanim i aktuelnim investicijama. Dr Smiljanić čestitao je novoprimljenim članovima članstvo u SPS i uručio im partijske knjižice i ruže, a potom je usledio koktel u prostorijama sindikata.
–  Izborni rezultati, koje od izbora do izbora postižemo, ubedljivo su najbolji izborni rezultati SPS. Mi ove godine slavimo deset godina povratka na vlast u Apatinu. 2004. smo ostvarili odlične rezultate i sa SRS napravili koaliciju i imali većinu u Skupštini opštine. Predsednik opštine biran je po većinskom sistemu. Jedan poslanik biran je po većinskom, a jedan po proporcionalnom sistemu i tada je Apatin po prvi put imao dva poslanika u Skupštini AP Vojvodine. Mnogo toga smo uradili za Apatin i nije slučajno što pobeđujemo na izborima, jer ljudi više ne veruju u reči već u dela, a mi intenzivno gradimo i opštinu vodimo perspektivnim i razvojnim putem – rekao je, između ostalog, vodeći čovek apatinskih socijalista koji će prisustvovati svečanoj proslavi obeležavanja godišnjice od osnivanja SPS organizovanoj od strane Glavnog odbora partije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *