U SREDU, 20. MARTA, NACIONALNI DAN BORBE PROTIV RAKA DOJKE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, 20. mart, uvršten je od ove godine u kalendar javnog zdravlja Republike Srbije i obeležavaće se svake naredne godine.

Incijativu kompanije „AVON“ i Fonda „B92“ podržali su Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

Društvo za borbu protiv raka „Sombor“ pridružiće se ostalim društvima organizovanim u „NALOR“ (Nacionalnu asocijaciju lečenih od raka) i obeležiti ovaj dan manifestacijama u Somboru i Apatinu.

drustvo-za-borbu-protiv-raka (1)Članovi apatinske sekcije Društva za borbu protiv raka će u sredu, 20. marta, pored „Parka dostojanstva“ u centru grada, koji je obeležen tablom s natpisom „Rak je izlečiv, osvrni se oko sebe, nekome treba tvoja pažnja“, izložiti brošure o simptomima i prevenciji raka i preporučenim zdravim stilovoma života.

Ujedno će nagraditi i pokazati najlepše likovne radove učenika osnovne škole na temu „Cvet narcisa“, koji je simbol nege za teško obolele i nemoćne osobe, a skup će uveličati i nastup dečijeg folklornog ansambla Gradskog kulturno-umetničkog društva „Dunav“.

Početak programa zakazan je za 11 sati.

V. Mašić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.