РАСПИСАНИ ЈАВНИ ПОЗИВИ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ И ЗАПОШЉАВАЊЕ ЛИЦА ИЗ КАТЕГОРИЈЕ ТЕЖЕ ЗАПОШЉИВИХ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Национална служба за запошљавање и општина Апатин расписали су и ове године заједничким средствима јавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање, као и послодавцима за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих.

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање испоставе у Апатину и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Средства се додељује у једнократном износу од 300.000,00 динара, односно 330.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

Приоритет код одобравања субвенције за самозапошљавање имају: млади до 30 година старости, вишкови запослених, Роми, особе са инвалидитетом, жене, лица старија од 50 година, рурално становништво, лица која имају статус оба родитеља/члана домаћинстава незапослена, дугорочно незапослена лица/дуже од 12 месеци на евиденцији НСЗ.

Овај јавни позив је отворен од 16.05.2022. године  и траје до 31.05.2022. године, а општирније о условима можете прочитати ОВДЕ.

Субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих одобрава се послодавцима који припадају приватном сектору, у једнократном износу, ради запошљавања незапослених који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање испоставa у Апатину.

Категорије теже запошљивих на којe се ова субвенција односи су: старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, радно способни корисници новчане социјалне помоћи, незапослени који се налазе на евиденцији незапослених дуже од 12 месеци, жртве породичног насиља, жене, лица млађа од 30 година без обзира на степен стручне спреме и квалификације, рурално становништво, лица која имају статус оба родитеља незапослена.

Висина субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих у 2022. години, износи 200.000,00 динара по кориснику, јавни позив је отворен до 16.06.2022. године, а опширније о конкурсу можете прочитати ОВДЕ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.