У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ЖАРКО ЗРЕЊАНИН“ ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Апатину обележена је школска слава Свети Сава и овим поводом одржана Светосавска академија, на којој су присуствовали ученици нижих и виших разреда са својим предавачима, као и многобројни гости.

Директорка Основне школе, Јасна Павићевић је поздравила присутне речима.

-Овај празнични дан посвећен је једној од најважнијих историјских личности, зачетнику образовања, државности и верске културе у Србији, првом архиепископу, законодавцу, књижевнику и просветитељу. Српско школство је постојало захваљујући духовним основама које је поставио Свети Сава. Њему посвећен празник прилика је да се осврнемо и на поменуте темеље, али и да погледамо у нашу будућност. Истрајност ка путу даљег усавршавања образовног система јесте прави начин да достојно наставимо најбоље просветитељске традиције, рекла је Павићевић подсетивши присутне да просветни радници имају одговорност и задатак која је окренута прецима као и потомцима.

-Ми стварамо будућност ове земље, а тако стварамо и будућност нашег друштва. У нашим рукама, рукама учитеља и наставника налази се будућност свих нас и будућност наше деце, истакла је Павићевић и пожелела ученицима и колегама успеха у стицању знања и постизању бољих резултата.

Присутни су уживали у програму који  су поводом школске славе, припремили ученици ове школе, након чега су најбољима подељене дипломе за литерарне и ликовне радове посвећене Светом Сави, првом архиепископу и српском просветитељу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *