ОД СРЕДЕ ДО ПЕТКА ОСМИ ФЕСТИВАЛ КРАТКЕ ФОРМЕ „ПОТПИС“

APATIN KULTURA VESTI

Апатински културни центар организује осми по реду Фестивал кратке форме „Потпис“, који ће бити одржан од 27. до 29. септембра 2023. године. Фестивал ће званично бити отворен 27. септембра традиционалном доделом награде за најбољу кратку причу на конкурсу „Миодраг Борисављевић“. Овогодишњи лауреат је Јелена Цветковић из Ниша са причом „Небо није високо“. Првог дана фестивала од 19 часова у малој сали Културног центра ће бити приказан документарни филм „Рампарт“, који представља колекцију сећања на деведесете, на одрастање и последњи поздрав са станом у лиминалном простору пре него што ће постати дом неким другим људима.

Други дан Фестивала посвећен је музици, па ће Апатинци 28. септембра од 19 часова у великој сали Дома културе имати прилику да присуствовују концерту Милана и Вида Вашалића.

Последњег дана Фестивала, у петак 29. септембра, од 18.30 часова у Галерији „Меандер“ ће бити отворена међународна изложбе „Екс Либрис“, за коју је ове године стигло више од 100 радова из 15 земаља широм света. Пола сата касније у великој сали Културног центра ће бити изведена представа Ђорђа Коцића „Ах, жене…“, која ће и затворити овогодишњи „Потпис“.

Сви програми у склопу Фестивала су бесплатни за публику.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *