U KLjAJIĆEVU ZATVORENA ŽELEZNIČKA STANICA I DEMONTIRANI POLUBRANICI NA PRUZI

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Stručne službe u okviru „Infrastruktura železnice Srbije“ zatvorile su železničku stanicu Kljajićevo i demontirale polubranike, a da o tome nisu u skladu sa Zakonom obavestile javnost, što je izazvalo negodovanje meštana Kljajićeva.

Tim povodom, Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora, organizovao je sastanak sa predstavnikom Sekcije za infrastrukturu čvora Subotica i predstavnicima nadležnih službi Gradske uprave Sombora. Sastanku su prisustvovali i Milan Glumac, načelnik Odeljenja saobraćajne policije PU Sombor, kao i Nada Mandić, poslanica u Skupštini AP Vojvodine i član Saveta MZ u Kljajićevu.

Na sastanku je konstatovano da lokalna samouprava nije obaveštena kako o nameri, tako ni o razlozima zatvaranja stanice i demontaži polubranika. Nadležne gradske službe su, kao upravljači puta, odmah postavile odgovarajuću drumsku signalizaciju na putu Sombor – Kula – Vrbas, koji je državni put prvog B reda – 15.
U dopisu koji je Gradskoj upravi posle sastanka prosledila „Infrastruktura železnice Srbije“ – Sekcija za infrastrukturu čvora Subotica, navedeno je da su stručne službe, osim u Kljajićevu, izvršile demontiranje polubranika i u stanici Bukovački salaši, na državnom putu drugog A reda – 107 (deonica Sombor – Apatin) kao i na otvorenoj pruzi Svetozar Miletić – Aleksa Šantić. Izvršeno je i zamračivanje svetlosnih saobraćajnih znakova.
Železnička stanica u Kljajićevu zatvorena je početkom januara, dok su branici na otvorenoj pruzi Svetozar Miletić – Aleksa Šantić, demontirani 16. januara.
U dopisu je navedeno da je do zatvaranja stanica došlo zbog nedovoljnog broja radnika.