ODBOJKAŠICE OŠ „ŽARKO ZRENJANIN“ NAJBOLJE U VOJVODINI

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Odbojkašice OŠ  „Žarko Zrenjanin“ iz Apatina su nove šampionke Vojvodine. Mlade odbojkašice iz Apatina su na finalnom turniru osnovnih škola Vojvodine koji je u utorak održan u Subotici osvojile prvo mesto, a ovim rezultatom su izborile i plasman na Republičko prvenstvo koje će se održati na Kopaoniku od 24 do 27 maja.

U prvoj polufinalnoj utakmici Apatinke su pobedile domaću ekipu OŠ „Jovan Mikić“  iz Subotice rezultatom 2:0 u setovima i plasirale se u finale, a istim rezultatom je u drugoj polufinalnoj utakmici pobednik Novosadskog okruga ekipa OŠ „Petar Petrovic Njegoš“ iz Vrbasa bila bolja od OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Kikinde  sa 2:0 u setovima.

U neizvesnom finalu, Vrbasu je zasluženo pripao prvi set. Apatinke su vodile dvadesetog poena, ali su onda svojim protivnicama poklonile veliki broj poena.Vrbas je izjednačio, a potom preokrenuo rezultat u svoju korist, tako da je prvi set završen rezultatom 25:22. U drugom setu je viđena odlična odbojka. Snažan servis i napad Apatinkama su doneli prednost od 3 poena, koju su sačuvale do kraja seta. Izuzetno zrelom igrom odbojkašice oš „Žarko Zrenjanin“ su dobile drugi set sa 25:21 i  izjednačile rezultat. Apatinke su krenule silovito i u trećem setu, povele sa 4:0, a kako je set odmicao povećavale su razliku sve do 13:6. U ovom delu igre posebno su se istakle Sanja Maleš i Jelena Dizija, koje je sjajno razigrala tehničar Jelena Bešir.Vrbas je zapretio na kraju seta, smanjio rezultat  na 13:9, ali Apatin potom dolazi do prve meč lopte koju odmah realizuje za veliko slavlje. Po dolasku u Apatin šampionke Vojvodine su došle u halu oš “ Žarko Zrenjanin“ gde su posetile najmlađe odbojkašice Apatina koje su u to vreme imale trening. Dočekane su aplauzima, a rastale su se uz zajedničku želju da „naslednice“ ponove ovaj uspeh u narednim godinama.