НАСТАВЉЕНО ПОШУМЉАВАЊЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ АПАТИН

APATIN DRUŠTVO VESTI

Средствима која су највећим делом добијена од Министарства за заштиту животне средине, овог викенда је обављено пошумљавање на више локација на територији општине Апатин. Садњи будућих стабала храста уз атарски пут у Свилојеву чија је реконструкција рађена летос присуствовали су помоћник министарке за заштиту животне средине Дејан Фурјановић и заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић.

-Реч је о пројекту у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине, где на територији наше општине садимо хиљаду стабала храста лужњака. Општина Апатин са Министарством за заштиту животне средине учествује већ дуги низ година у пројектима пошумљавања, а овом акцијом поред Апатина, на територији целе Србије биће посађено преко 50 хиљада садница, рекао је Ђукић.

Помоћник министарке за заштиту животне средине Дејан Фурјановић се захвалио општини Апатин на сарадњи, али позвао је надлежне да учествују и на наредним конкурсима.

-Министарство за заштиту животне средине је прошле године засадило преко 150 хиљада садница на територији Републике Србије, док је у овој годинини до сада посађено 60 хиљада. Захваљујем се општини Апатин на досадашњој сарадњи и апелујем да учествује и следеће године на јавним конкурсима за доделу средстава како за садњу, али и за замену котлова у јавним предузећима. Ово је један од начина како би смањили загађење ваздуха не само у општини Апатин, него и на целој теритотији Републике Србије, поручио је Фурјановић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *