„TAJFUNKE“ PORAŽENE OD ŽRK „DERONJE“

APATIN DRUŠTVO VESTI

TRLS Srem – Južna Bačka: ŽRK „Sonta“ – ŽRK „Deronje“ 20:23 (9:12)

U prvom prolećnom kolu Sonćanke su neplanirano poražene na domaćem parketu od mlade i borbene ekipe ŽRK „Deronje“.
U utakmici u kojoj su bile favoriti, tajfunke su igrale kao početnice, pa su ih borbene gošće tukle upravo njihovim dosadašnjim oružjem, čvrstom odbranom, munjevitim kontrama i velikom pokretljivošću.
Od zadnjeg izjednačenja rezultata na 5:5 u 13. minutu domaćim rukometašicama je malo toga polazilo za rukom. Gošće su bile borbenije, pokazale su više želje za pobedom i, za razliku od Sonćanki, igrale su krajnje ozbiljno. Prednost od 2 do 5 golova održavale su sve do kraja utakmice. Čvrstom obranom i efikasnim kontrama stvarale su igračicu viška u napadu i olako postizale golove.
Po reakcijama trenera prof. Gorana Matića za vreme utakmice bilo je očigledno da se većina „Tajfunki“ ne pridržava dogovorenog. Na kraju, semafor se zaustavio na brojkama 20:23 (9:12).
„Odigrale smo očajno i u odbrani i u napadu. Deo igračica kao da je bilo odsutno duhom, uopšte ne sluša trenera, dekoncentrisane su, pa se to i odrazilo na rezultat utakmice, koju smo uz malo ozbiljniju igru i više koncentracije morale dobiti“, rekla je po završetku utakmice kapiten Jelena Danilović.