DO 27. MARTA U GALERIJI „MEANDER“ IZLOŽBA RADOVA DECE I OMLADINE SA SMETNJAMA U RAZVOJU

APATIN DRUŠTVO VESTI

U Galeriji Meandaer otvorena je izložba radova dece i omladine koji redovno posećuju Dom za dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju.Na izložbi su prikazani crteži, karikature, ukrasni predmeti od gline kao i drugi radovi koje su korisnici dnevnog boravka izradili uz pomoć saradnika i volontera Centra za socijalni rad.Izložbu koja će biti otvorena do narednog petka, 27. marta, otvorio je predsednik opštine dr Živorad Smiljanić a o angažovanju Centra za socijalni rad i pomoći opštine u realizaciji programa u Dnevnom boravku kao i ostalim akcijama pomoći deci i omladini sa smetnjama u razvoju govorila je direktorica centra Lenka Bojić.

Picture 052Izložba, kako je rečeno, pokazuje da i osobe sa smetanjma u razvoju žele i mogu da se iskažu u umetnosti i da treba i nadalje negovati te njihove veštine.

Picture 051Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju nastao je 2009. godine kao potreba da se reše problemi dnevnog zbrinjavanja ove populacije u opštini Apatin. Boravak ima 15 korisnika sa kojima radi stručni tim kroz različite umetničke, psihološke i radno okupacione radionice. Utiče i na poboljšanje kvaliteta života ove marginalizovane socijalne grupe i predstavlja značajnu podršku roditeljima i drugim članovima porodice. Stručnu podršku pruža služba Centra za socijalni rad Apatin a značajna sredstva izdvaja lokalna samouprava. Veliki broj volontera i ljudi dobre volje pomogli su rad ovog boravka. Radovi korisnika bili su na grupnim izložbama povodom 8. marta i Ribarskim večerima, a ovo je njihova prva celovita prezentacija.