У АПАТИНУ ПОЧИЊЕ ПОДЕЛА ЗАШТИТНИХ МАСКИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

На данашњој седници штаба за ванредне ситуације општине Апатин одлучено је да општина Апатин настави да помаже својим грађанима. У том смислу договорено је да се свим грађанима наше општине поделе заштитне маске, које је штаб успео да обезбеди. Кризни штаб општине Апатин је набавио 20.000 заштитних маски и оне ће потпуно бесплатно бити подељене грађанима у Апатину и селима наше општине.

Акција почиње већ данас, када ће први контигент заштитних маски бити подељен у Ромском насељу, рекла је заменица председника општине Апатин Дубравка Кораћ.

-Крећемо од Ромског насеља, јер сматрамо да су тамо грађани највише социјално угрожени и вероватно је мали број њих успео да набави заштитне маске. Данас ћемо домаћинствима у Ромском насељу поделити 1.200 маски, а након тога ће акција поделе бити настављена у Апатину и свим насељеним местима наше општине, нагласила је Дубравка Кораћ.

Према њеним речима, волонтери ће обићи сва домаћинства на територији општине Апатин и сваки укућанин ће добити по једну маску за вишекратну употребу.

-Мислим да смо и по овоме јединствени као општина у читавој Србији, да на овај начин помажемо нашим грађанима. Била нам је жеља да набавимо и рукавице, али до сада то нисмо успели. На томе ћемо радити и даље, а када успемо да их набавимо, наши грађани ће бесплатно добити и рукавице, рекла је Кораћ.

Заменица председника општине Апатин је додала да ће заштитне маске бити дељене како пристижу, што значи да ће у наредних десетак дана сви грађанни добити по јену маску.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *