SONĆANI POBEDILI NA STARTU PROLEĆNOG DELA SEZONE

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

MFL: FK Rastina 1918 – FK Dinamo 0:2 (0:1)

U prvom prolećnom kolu Sonćani su se sa uvek neugodnog gostovanja u Rastini vratili sa sva tri boda. Zbog izostanka šestorice standardnih prvotimaca zaigrali su golobradi dečkići sa specijalnom lekarskom dozvolom.
Jedan od najmlađih, Filip Kovač, treneru Vinku Đaniću se, za već ranije ukazano poverenje, odužio pravim evrogolom za vodstvo plavih već u 7. minutu. Munjevitu akciju „Dinamovog“ napada završio je strahovitim udarcem s tridesetak metara i počistio paučinu iz desnog gornjeg ugla nemoćnog domaćeg čuvara mreže.
Kratak i vrlo neravan teren onemogućavao je tečne akcije, a u igri „bunarenja“ domaćini su ostvarili prividnu premoć. Napadali su pouzdajući se u svoju snagu i visinu, više su imali loptu u nogama, ali je gostujuća odbrana sve probleme rutinski rešavala. Ukoliko bi poneka lopta i prošla, postala bi plen sigurnog golmana Miroslava Smiljanića.
U takvoj igri Dinamovci su u brzim kontrama stvarali zrelije šanse, pa su tako pogodili i dve prečke. Pobedu je potvrdio kapiten Josip Gal u 78. minutu.
„Ova pobeda je vrlo važna zbog stvaranja samopouzdanja i pobedničkog mentaliteta kod mojih golobradih dečkića. Upravo ovcakve utakmice su najbolje za kaljenje igrača, a na moju veliku radost, oni su uz pomoć nekoliko iskusnih kolega realizovali sve što smo se dogovorili pre utakmice.“, kaže strateg plavih Vinko Đanić.