SUTRA DRŽAVNI PRAZNIK-NERADAN DAN ZA RADNIKE U JAVNOM SEKTORU

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Sutra 11. novembra 2015. godine Srbija obeležava Dan primirja koji će biti neradan za sve državne ustanove. Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje u Prvom svetskom ratu.

Taj datum se obeležava u svim zemljama koje su potpisale sporazum. Na inicijativu predsednika Srbije Tomislava Nikolića i odlukom Vlade, praznik se obeležava na vidljiv i upečatljiv način nošenjem amblema Albanske spomenice na kome je cvet Natalijina ramonda s pozadinom u bojama.
Sutra u Apatinu trgovniski lanci, pekare, apoteke rade redovno , ekspoziture banki i pošta neće raditi i opštinska uprava 11. novembar praznuje kao neradan dan. Sve školske ustanove u našoj opštini sutra neće držati nastavu.

Gradska apoteka će imati dežurstva u periodu od 8 do 12 i od 14 do 18 sati. Apoteka Zlatni lav neće raditi, a apoteka Medipharm će raditi redovno. Iz Severtransa javljaju da će primenjivati red vožnje koji se primenjuje vikendom.