ШЕСТИ ФЕСТИВАЛ „НЕДЕЉА ПОЗОРИШТА“ У СОНТИ

APATIN KULTURA VESTI

Овогодишњи позоришни фестивал у Сонти због ситуације изазване вирусом Ковид-19 био је померан неколико пута, док коначно није нашао свој термин. “Недеља позоришта” ће се ове године одржати од 12. до 18. октобра, a програм ће се одввијати у вечерњим терминима.

На отварању фестивала, 12. октобра од 19 часова публици ће се представити Трупа савременог и имерзивног позоришта ТИТЕ из Новог Сада са музичко-сценским перформансом „Пловидба“, а наредног дана, 13. октобра наступиће Драмски студио ЦЕКОС-а са представом „Пиле теткино“.

У среду и четвртак, 14. и 15. октобра биће организоване радионице за децу од првог до осмог разреда у просторијама ЦЕКОС-а. Теме радионица ће бити равноправност и мултикултуралност кроз позориште, а обе теме ће бити подељене на два дела, по узрасту. Број места на радионицама је ограничен те се позивају деца да се раније пријаве на фејсбук страници ЦЕКОС-а.

Новине на овогодишњем фестивалу су резервисане за викенд. У петак, 16. октобра у ресторану “Старс” у Сонти, са почетком у 21 час, наступиће стендап комичар Радомир Несторовић, а 17. октобра ће први пут бити изведен мјузикл на енглеском језику – “Little shop of horrors”.

Фестивал „Недеља позоришта“ ће затворити представа „Ствар избора: Зашто слушам Марчела“ Телепорт театра која ће моћи да се погледа онлајн путем фејсбук странице ЦЕКОС-а.

-Изузетно нам је драго што и поред ситуације која нас је све задесила можемо да организујемо фестивал са одличним програмом. Наравно, приликом спровођења програма фестивала трудићемо се да максимално поштујемо све превентивне мере, рекла је координаторка фестивала Јелена Шегрт.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *