САОПШТЕЊЕ СРС- СТОП МИГРАНТИМА

APATIN STRANAČKA HRONIKA VESTI

Саопштење Информативне службе Општинског одбора Српске радикалне странке преносимо у целости.

СТОП МИГРАНТИМА

Српска радикална странка је пре четири године упозоравала јавност шта ће се догодити уколико држава одлучно не спречи неконтролисан и нелегалан прилив миграната на територију Републике Србије.
Захтевали смо подизање зида на граници по узору на Мађарску, присуство припадника Војске Србије на границама како би се спречио њихов нелегалан улаз у државу и евентуално њиховово трајно насељавање.
Актуелни режим се у циљу додворавања Европској унији оглушио на сва наша упозорења и на тај начин су наступлиле последице и проблеми које данас имамо.
У последње време забележен је велики прилив миграната, како у нашој општини тако и у целом региону, а све су чешћи њихови груби насртаји на наше грађане и њихову имовину.
Министарство унутрашњих послова без икаквог саопштења и адекватне реакције све то мирно посматра, као да се ништа не догађа. Грађани су уплашени, незаштићени и пуштени да сами решавају новонастали проблем, што може изазвати још штетније последице и још већу нетрепељивост.
С обзиром да постоји велика опасност да би се у наредном периоду могао догодити инцидент већих размера захтевамо од Министарства унутрашњих послова и надлежних државних органа да заштите безбедност и имовину грађана и да све мигранте депортују са територије наше општине. Боравак миграната на територији општине Апатин је апсолутно неоправдан јер у нашој општини не постоји прихватни центар, ни гранични прелаз те захтевамо њихово хитно измештање.
Српска радикална странка је против боравка миграната на територији Србије и против њиховог трајног настањивања, а наша држава нема никаву моралну обавезу да их збрињава.
Нека их удомљавају они који су направили хаос у њивовим државама, пре свих САД и државе НАТО пакта.

Информативна служба СРС

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *