SOCIJALISTIČKA OMLADINA OPŠTINE APATIN OBELEŽILA PRAZNIK LJUBAVI I DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE

APATIN POLITIKA VESTI

Povodom obeležavanja praznika Svetog Trifuna i Svetog Valentina, zaštitnika vinogradara i zaštitnika iskrene ljubavi svih hriščana, 14. februara, Socijalistička omladina opštine Apatin ordržala je niz aktivnosti.

Nakon već tradicionalnog učešća u akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovao Crveni krst iz Apatina u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Sombora, a kojoj se odazvalo dvadeset mladih socijalista, održana je ulična akcija besplatnog deljenja kuvanog vina pod nazivom “Čaša vina, manje zima”. Za promotivnim štandovima, koji su bili postavljeni ispred zgrade Opštinskog kulturnog centra, građanima je deljeno kuvano vino i promotivni materijal.

BenQ Digital Camera

– Cilj akcije dobrovoljnog davanja krvi, kojom smo još jednom u nizu dokazali humanost, jeste podizanje svesti i kulture davalaštva krvi. Savetovao bih mlade ljude da se što češće odazivaju akcijama dobrovoljnog davanja krvi, jer na taj način mogu proveriti i sopstveno zdravlje. Služba za transfuziju krvi i Crveni krst posebno apeluju na sve građane naše opštine koji imaju A negativnu i B negativnu krvnu grupu da se odazovo narednim akcijama – rekao je Miloš Đerić, predsednik Saveta Socijalističke omladine opštine Apatin.

– Svim građanima ujedno čestitamo praznike Svetog Trifuna i Svetog Valentina. Jedan se slavi među pravoslavnim vernicima, dok se drugi smatra delom zapadne tradicije. Ovoj dvojici svetaca zajedničko je to što su obojica bili zaštitnici iskrene ljubavi svih hrišćana – dodao je Đerić.

BenQ Digital Camera

U sklopu proslave Dana državnosti, jednog od najbitnijih datuma u političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru Republike Srbije, delegacija Socijalističke omladine položila je venac na spomen-obeležje palim borcima. Mladi socijalisti potom su prisustvovali svečanoj akademiji u Velikoj sali Doma kulture organizovanoj od strane opštine Apatin i Opštinskog kulturnog centra.

Profesor istorije, Bosiljka Popović, govorila je o istoriji i značaju Dana državnosti Republike Srbije, a u kulturno-umetničkom programu predstavili su se članovi kulturno-umetničkih društava iz svih naseljenih mesta apatinske opštine i Gradski hor “Jedinstvo”.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *