ДЕЛЕГАЦИЈА БРАТСКОГ ГРАДА МОХАЧА У ПОСЕТИ ОПШТИНИ АПАТИН

APATIN DRUŠTVO VESTI

Након низа састанака који су претходили братимљењу у Мохачу крајем маја ове године, делегација града Мохача је јуче посетила општину Апатин, баш на дан отварања 59. “Апатинских рибарских вечери”.

Свечаности која је уприличена у великој сали СО Апатин, поред председника општина два града, присуствовали су и представници градова задужени за туризам, културу и спорт, као и бројни представници националних мањина Мохача и Апатина.

У претходном периоду, апатински млади кошаркаши учествовали су на међународном турниру у Мохачу, док су деца из Мохача присуствовала фудбалском турниру у Апатину. Председница наше општине се захвалила на прелепом пријему домаћина приликом претходне посете, као и на томе како су и наши млади кошаркаши дочекани у Мохачу.

-Велика ми је част што имам прилику да угостим данас колеге из Мохача, пре свега што данас отварамо „Рибарске вечери“ када ће имати прилику да виде наш град у пуном сјају. Фокус данашњих разговора је сарадња националних мањина Мохача и Апатина, где је структура становништва прилично слична, тачније имамо исте националне заједнице, чији представнци данас су данас овде, рекла је Дубравка Кораћ.

Захвалност на данашњем пријаму исказао је и градоначелник Мохача Габор Павковић, који је поручио да је од велике важности да се представници националних мањина два града данас упознају како би учврстили повезаност Апатина и Мохача.

Извор: СО Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *