РОНИОЦИ И ВОЛОНТЕРИ ЧИСТИЛИ АКВАТОРИЈУМ ГРАДСКЕ ПЛАЖЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Поводом Међународног дана Дунава данас је у Апатину на плажи код ресторана „Плава ружа“ одржана Еколошка радна акција уклањања смећа са полуострва. У акцији су учествовали и чланови Друштва за подводне активности који су обавили подводно чишћење градске плаже.
Тешко је претражити цело корито залива али ово је бар мали корак да очистимо онај део на којем наши суграђани током лета највише бораве. Поред доприноса екологији данашња акција је значајна и из угла безбедности, посебно деце од евентуалних повреда током купања-рекао је Милорад Бујић, председник апатинског Друштва за подводне активности.

Поред 30 ронилаца, у акцији чишћења шуме и градске плаже на полуострву учествовало је десетак волонтера које су чинили представници Туристичке организација Апатин, ЈКП „Наш дом“, Удружења кампера и спортских риболоваца као и заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић.

Циљ локлане самоуправе је да сачува и води рачуна о једној оваквој природној оази која се налази у непосредној близини града. Битно је да овај простор буде леп и уређен а пре свега сигуран за боравак свих наших суграђана, поручио је Ђукић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.