У АПАТИНУ ПОЧЕЛО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ДУНАВА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Јутарњом бесплатном вожњом бродићем “Апатинка” и промотивним тренингом вожње кајака и кануа за децу, у Апатину је почело обележавање 29. јуна, Међународног дана Дунава.

Према речима Радована Ђукића – заменика председнице општине Апатин, сва заинтересована деца данас потпуно бесплатно могу да се опробају у вожњи кајака и кануа, тако што ће доћи на плажу код ресторана “Плава Ружа” где ће их дочекати чланови Кајак клуба “Панонија”, који ће им показати основе овог спорта.

-Кајак клуб “Панонија” је одлучио да се у овогодишње обележавање овог важног датума укључи тако што ће организовати промоцију свог клуба и овог спорта који у Апатину има традицију дугу 75 година. Општина Апатин је стала иза организације и помогла клубовима и КУД-овима који су се одазвали да данас обележимо међународни Дан Дунава. Поред школе кајака, на плажи код бившег “Мотела” од 15,30 часова ће бити организована акција чишћења полуострва, а потом ће од 18 часова на платоу испред кајак клуба почети и богат културно уметнички програм, рекао је Радован Ђукић.

Сви који желе да крстаре “Горњим подунављем”, још увек могу да резервишу своје место за поподневну бесплатну вожњу бродићем “Апатинка”, која ће кренути у 17 часова са апатинске Марине. Телефон је 025/515-0068.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.