НАЈБОЉИМ ПРИПАДНИЦИМА МУП-а У АПАТИНУ ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА

APATIN DRUŠTVO VESTI

У великој сали Скупштине општине Апатин данас су поводом дана Министарства унутрашњих послова уручена признања најбољим припадницима Полицијске станице Апатин. Ручне сатове за свој квалитетан рад су добили Срђан Воркапић и Ђуро Малбаша, полицијски службеници полицијске станице Апатин, као и Ференц Хегедиш, вођа Ватрогасно-спасилачког одељења у Апатину.

Награде набољим припадницима МУП-а су уручили Дубравка Кораћ, председница општине Апатин и Саша Дмитрашиновић, начелник Полицијске управе Сомбор, који се у свом обраћању осврнуо на постигнуте резултате Полицијске управе Сомбор, али и на оно што ће бити приоритети полиције у наредном периоду.

-И ове године обележавамо заједно још један Дан полиције у сећање на славне дане наше херојске прошлости, када је малобројна Српска жандармерија код „Чукур Чесме“ поразила бројну Турску солдатеску и тиме поставила неке темељне принципе нашег рада у будућности. Ми смо данас пре свега истинити професионалци у служби свих грађана Србије, и данас су пред нама потпуно нови изазови који носи ново време. Неки од њих су глобалног карактера, као што су пандемија Ковида-19 са којим смо се суочили и из које заједно, кроз изузетну сарадњу са Локалним самоуправама укључујући и Општину Апатин, излазимо као побединици и верујем да ће тако бити и у будућности. Мигрантска криза је један такав сличан изазов на који ћемо знати адекватно да одговоримо, наравно поштујући све цивилизацијске норме, Устав Републике Србије и све међународне правне акте и све конвенције које је ратификовала Република Србија. Ипак, пре свега ми смо у служби грађана Србије и бићемо и даље њихов истински сервис. Наши приоритети у будућности такође остају борба против свих видова криминалитета, како оних организованих видова извршења кривичних дела тако и против свих оних кривичних дела имовинског карактера али и имовинских кривичних дела са елементима физичког насиља и других, за који су заинтересовани високо наши грађани. Нравно, пре свега један од основних приоритета је борба против наркоманије у најширем смислу речи. Значи, против кријумчара опојних дрога, али са друге стране имаћемо и низ превентивних активности којима ћемо сигурно са Локалним самоуправама и кроз партнерски однос са нашим грађанима и другим институцјама сигурно превентивно деловати и у будућности, рекао је Дмитрашиновић.

Он је свим припадницима МУП-а још једном честитао дан полиције, а председници општине Апатин се захвалио што је настављена традиција награђивања најбољих полицијских службеника.

-Ја се захваљујем председници општине Апатин што се наставља једна лепа традиција, да се најбољим припадницима полицијске станице у Апатину уруче пригодна признања поводом дана полиције. Сигурно је да награде стижу у праве руке и ја колегиницама и колегама честитам од срца, уз поруку да је сваки наш рад пре свега заједничи рад, и свака награда припада нама лично, али и свим нашим колегама који су заједно са нама допринели да наши резултати буду овакви какви јесу, нагласио је Дмитрашиновић.

Дубравка Кораћ, председница општине Апатин се захвалила припадницима МУП-а за све што чине за Локалну самоуправу и грађане, и нагласила да јој је част што је у прилици да додели признања најбољима.

-Драго ми је што данас имам прилику да вам се испред Локалне самоуправе захвалим за ваш рад и за ваше ангажовање. Ваш посао јесте специфичан, тежак и ризичан. Колико је тежак вама, толико је тежак и вашим породицама и са те стране испред Локалне самоуправе заиста желим да искажем велико поштовање и велику захвалност за све оно што радите за нас и зато што сте увек доступни, али и што сте увек ту када је то потребно, пре свега нашим грађанима а онда и за сарадњу нама, Локалној самоуправи. Са те стране велика ми је част да колегама које сте ви сматрали да су најзаслужнији и који су се у претходном периоду истакли својим радом, овом приликом имам могућност да уручим награде испред општине Апатин. Посебно ми је драго што имам могућност да доделим признање господину Хегедишу, пре свега због тога што одлази у пензију, али и због тога што смо у претходном периоду имали заиста изузетну сарадњу. Подсетићу да смо уз његово ангажовање и његову велику вољу успели ове године да уредимо ватрогасну станицу у Апатину и надам се да ћемо у наредном периоду добити и ново ватрогасно возило, опет у сарадњи са господином Хегедишем, нагласила је Дубравка Кораћ.

Ференц Хегедиш, вођа Ватрогасно-спасилачког одељења у Апатину је захваливши се на награди, младим колегама поручио да посао треба да раде одговорно и да ће награда за то сигурно доћи.

-Ова награда је шлаг на торту што се каже, зато што за два дана одлазим у пензију. Ја сам читав свој радни век провео у овој служби и желим да поручим млађим колегама да овај посао као и сваки други, треба радити одговорно и држати се оног чувеног: рад, ред и дициплина и успех је неминован, рекао је Хегедиш.

Поред њега, награду за свој рад је добио и Срђан Воркапић, полицијски службеник у полицијској станици Апатин.

-Првенствено бих желео да се захвалим колегама из полицијске станице Апатин. Посао професионално и одговорно обављам већ осамнаест година и тако ћу наставити, а признање је велика мотивација за даљи рад, изјавио је Воркапић.

Ручни часовник је добио и Ђуро Малбаша, полицијски службеник саобраћајне полиције ПС Апатин.

-Награда ми много значи и она је одраз мог, али и рада мојих колега у станици полиције Апатин. Мотивација је велика, да у будућности наставим да радим још боље и квалитетније, поручио је Малбаша.

Додели признања су присуствовали и Радован Ђукић – заменик председнице општине Апатин, Миле Сузић – начелник одељења полиције ПУ Сомбор, Милан Глумaц – начелник Одељења саобраћајне полиције ПУ Сомбор, као и старешине и службеници Полицијске станице Апатин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.