DOMU ZA STARE U APATINU DODELJENA SREDSTVA ZA PROJEKAT ŠTEDLJIVE RASVETE

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić i direktorica Doma za stare i penzionere Apatin,  Slađana Živkov potpisali su danas ugovor o dodeli bespovratnih sredstva za sufinansiranje realizacije projekata štedljive unutrašnje rasvete u javnim ustanovama. Ukupna vrednost dodeljenog ugovora je 1,5 miliona dinara.

Dom za stare i penzionere Apatin je na javni konkurs Sekretarijata dostavio idejni projekat za realizaciju štedljive unutrašnje rasvete koji je ocenjen da je u skladu sa sprovođenjem mera energetske politike i da će značajno uticati na troškovnu stranu budžeta ustanove. Troškovi za utrošenu električnu energiju biće smanjeni za gotovo trećinu, a sam projekat će se isplatiti za dve godine. Kada se rasterete troškova za energente, sredstva mogu da usmere tamo gde su potrebnija.

Sekretar Grbić je dodao da Pokrajinski sekretarijat za energetiku sve institucije koje su dobile sredstva gleda kao partnere u zajedničkom poslu koji treba da obezbedi efikasniju primenu obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.