RASPISAN KONKURS ZA FINANSIRANJE OMLADINSKIH PROJEKATA “MLADI SU ZAKON”

APATIN DRUŠTVO VESTI
Resurs centar za Zapadnobački okrug, Somborski edukativni centar, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, raspisao je konkurs za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma, volonterizma i humanosti mladih.
Na konkursu, koji je otvoren do 25. jula 2014. godine, mogu da učestvuju neformalne grupe mladih sa članovima od 15 do 30 godina starosti i udruženja mladih. Teme konkursa su: promovisanje humanosti i solidarnosti, uređenje javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme ili organizovanje aktivnosti u tim prostorima, akcije zaštite životne sredine, podsticanje preduzetničkog duha kod mladih, promocija tolerancije, međugeneracijske saradnje i drugo.
– Sa obzirom na prirodnu katastrofu koja je zadesila Srbiju i potrebe sanacije posledica polava, neophodo je da svaki omladinski projekat bude i humanitarnog karaktera i bude na neki način usmeren na područja pogođena poplavama – navodi se, između ostalog, u tekstu konkursu za realizaciju omladinskih volonterskih projekata iz ovogodišnjeg programa “Mladi su zakon”.
Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Zapadnobačkog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu. Vrednost projekta treba da se kreće u iznosu od 40 do 100 hiljada dinara.
Tekst konkursa, smernice i obrazac za pisanje predloga projekta možete da preuzmete na sajtu: www.soeducentar.wordpress.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.