APATINCI DO KRAJA GODINE PIJU VODU IZ NOVOG VODOVODA

APATIN DRUŠTVO SVET VESTI VOJVODINA

Građevinsko preduzeće “Graditelj NS”iz Novog Sada do kraja juna počinje posao zamene starih azbestnih cevi u Apatinu. Rok za zamenu 23 kilometra vodovodnih cevi je 170 kalendarskih dana.

Danas je u Apatinu  potpisan ugovor o zameni  23 kilometra azbestno-cementnih cevi apatinskog vodovoda. Ovim je Apatin prva opština u Vojvodini koja je rekonstruisala celokupan sistem vodosnabdevanja na teritoriji grada. Posao je vredan oko 83 miliona dinara a  dobilo ga je preduzeće “Graditelj NS” iz Novog Sada koje je učestvovalo na tenderu.

-Reč je o nastavku radova od 2004 godine, tada smo odlučili da rekostruišemo distributivni sitem vodovoda, u prvoj fazi uložili smo 3 milion evra u izgradnju fabrike vode i ona je prva fabrika koja ima HASAP u Vojvodini. Nakon fabrike, zamenili smo 15 kilometara  cevi , i to je takođe izgradilo preduzeće koje danas potpisuje ugovor  o nastavku radova. Ostalo je još 23 kilometra i nakon toga Apatinci će piti najkvalitetniju vodu u Vojvodini rekao je predsednik Opštine Apatin dr Živorad Smiljanić.

-Mi smo radili prethodnu fazu, imamo iskustva na ovim poslovima, trudićemo se da ovo završimo u ugovorenom roku i po dogovorenim uslovima, Apatin je prvi grad u Srbiji koji je zamenio kompletan vodovodni sistem rekao je Ljupko Kalaba direktor preduzeća “Graditelj NS” iz Novog Sada.

-Posao je vredan 83 miliona sa PDV-om , drugi najbolji ponuđač na tenderu je bilo preduzeće “Potiski vodovod “ iz Horgoša koji je bio skuplji za 6 miliona dinara. Želim da se zahvalim svim građanima na poverenju koje su ukazali Mesnoj zajednici Apatin, prilikom izjašnjavanja o mesnom samodprinosu. Samodoprinosom je finansirana i prva faza zamene azbestno-cementnih cevi u grada i bez njega ne bi bio moguć ni završetak ovog posla, rekao je Milan Lavrnić, sekretar MZ Apatin.

Potpisivanje ugovora, zamena vodovoda graditelj NS-Apatin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *