RADOVI NA SKLADIŠTU ZA BIOMASU U PRIGREVICI NAPREDUJU PO PLANU

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Radovi na projektu izgradnje skladišta za biomasu u Prigrevici odvijaju se prema planu, kažu iz preduzeća SMB iz Subotice, jednom od izvođača radova.

U Prigrevici je u toku izgradnja skladišta agrobiomase koje će biti centar za Zapadno-bački okrug i koji bi kada bude gotov trebao da prikuplja poljoprivredne ostatke sa 200 hiljada hektara obradivih površina.
-Do sada je ugrađeno preko 2200 m3 betona , 105 tona armature, iskopano je preko 6000 m3 zemlje , kaže za naš radio šef gradilišta, Tomić Ivan.Prema njegovim rečima, u prvoj fazi ili za 50 dana koliko je otvoreno gradilište radi se na izgradnji otvorenih boksova i saobraćajnica.

-Ukoliko nas vreme posluži krenućemo sa podizanjem čeličnih konstrukcija nadstrešnica, teških preko 120 tona, koje su već izrađene i čekaju na ugradnju, dodaje Tomić i kaže da je svakodneno na poslu angažovano 30-40 građevinaca sa teritorije Apatina koji će ako ih kiše ne budu ometale završiti posao za 120 dana.

Projekat izgradnje skladišta finansira Pokrajina sa 142 miliona dinara, dok je opština Apatin za tu namenu infrastrukturno opremila parcelu.Površina parcele iznosi 35.000 m2 od čega će pod objektima biti 11.000 m2 i pod saobraćajnicama 8.000 m2.Kako je najavljeno na otvaranju, skladište bi u svom punom kapacitetu trebalo da osigura prostor za 37.500m3 biomase.

Skladište za biomasu, Prigrevica, izgradnja Skladište za biomasu, Prigrevica, izgradnja Skladište za biomasu, Prigrevica, izgradnja Skladište za biomasu, Prigrevica, izgradnja Skladište za biomasu, Prigrevica, izgradnja Skladište za biomasu, Prigrevica, izgradnja