ПРВИ ФЕСТИВАЛ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШНИХ ПРЕДСТАВА У АПАТИНУ ОДУШЕВИО И ПУБЛИКУ И ГЛУМЦЕ

VESTI

Извођењем комичног мјузикла “Кис”, синоћ је у Апатину завршен Фестивал професионалних позоришних представа, у оквиру којег је aпатинска публика имала прилику да погледа три комедије. Фестивал је отворила представа “Кишобран за двоје” у којој играју Нада Мацанковић и Миљан Прљета, који је напоменуо да увек радо долази у Апатин јер је задовољан публиком и амбиjентом у којем се играју представе.

-Ја сам десет година био глумац Народног позоришта Сомбор, и Апатин ми је био као мaтична сцена, јер смо имали честа гостовања у вашем месту и увек се радо одазивам и играм у прелепом амбијенту апатинског Културног центра, нагласио је Прљета.

Другог дана манифестације публици су се представили глумци Татјана Кецман и Милош Ђорђевић комадом “Помахнитали.

-То је прича о брачном пару који много више брине о форми, на рачун суштине живота. У принципу једна критика, комедија и пародија живота какав на жалост сви живимо, рекла је Татјана Кецман.

Према речима Милоша Ђорђевића, представа се заснива архитипском сукобу између мушкараца и жена, односно различито поимање света.

Директорка Културног центра Апатин, Данијела Обрадовић је сумирајући утиске са ове тродневне манифестације рекла да је задовољна како је фестивал прошао. Она је нагласила да јој је изузетно драго што је одзив публике био добар.

-Генерално смо задовољни организацијом. Глумци су били изузетно задовољни како је публика реаговала на представе. Углавном су импресионирани нашом Великом салом којом се и ми поносимо, а имамо амбицију да Апатин постане фестивалски град. Овај фестивал није био такмичарског карактера, али смо свим глумцима дали дипломе за глумачко остварење и по једну књигу кратких прича, рекла је Данијела Обрадовић.

Према реакцијама, утисак је да се публици највише допаo мјузикл “Кис”, јер то је форма коју нису имали прилику често да гледају.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.