Najnovije vesti
Početna » IZBOR IZ ŠTAMPE » NOVI CIKLUS OBUKE ZA PROFESIONALNE UPRAVNIKE ZGRADA
NOVI CIKLUS OBUKE ZA PROFESIONALNE UPRAVNIKE ZGRADA

NOVI CIKLUS OBUKE ZA PROFESIONALNE UPRAVNIKE ZGRADA

Regionalna privredna komora Zapadnobačkog upravnog okruga Sombor poziva sve zainteresovane da se prijave na obuku za profesionalne upravnike zgrada.

Prema Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada, uslovi koje fizičko lice treba da ispuni da bi steklo kvalifikaciju profesionalnog upravnika su sledeći: da ima najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, položi ispit za profesionalnog upravnika i stekne licencu i upiše se u registar koji vodi Privredna komora Srbije.

Na obuci se obrađuju sledeće oblasti: pravni okvir u vezi sa korišćenjem, upravljanjem i održavanjem zgrada; administrativni i finansijski aspekti upravljanja zgradom; karakteristike zgrade, održavanje zgrade i bezbednosne procedure; komunikacija.

Programom je predviđeno da obuka traje 50 školskih časova, odnosno sedam dana. Obuka u organizaciji Privredne komore Srbije košta 25.000 dinara po polazniku (sa PDV-om 30.000 dinara).

Ispit je obaveza za profesionalnog upravnika i njega organizuje PKS. Ispit za profesionalnog upravnika se polaže u dva dela (pismeni i usmeni deo).

Obuka će se održati po formiranju grupe, a sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 025/420-780 i 420-776, odnosno putem mejla jovana.vujkovic@pks.rs.

Autor: Čedomir Milojević

Comments are closed.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top