AUDICIJA U APATINU ZA TAKMIČENJE “SRBIJA U RITMU EVROPE” 29. JANUARA

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Prvi put nakon deset godina, Apatin će učestovati u takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”, a koje će se ove godine održati u Nišu. Audicije su u pojedinim mestima već održane, a audicija u Apatinu zakazana je za ponedeljak, 29. januar, u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 15 sati.

“Srbija u ritmu Evrope” je najveće dečje muzičko tamičenje u zemlji, namenjeno deci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, talentovanoj za pevanje i ples. Program “Srbija u ritmu Evrope” koji će u 2018. godini, proslaviti jedan lep jubilej, 10 godina svog postojanja, podržavaju ambasade Evrope u Srbiji.

Odabrana deca imaće priliku da svoj talenat za pevanje i ples, tokom šestomesečnih priprema, unaprede uz pomoć profesora produkcije programa “Srbija u ritmu Evrope”, kao i da se na samom finalnom takmičenju koje će biti održano u junu mesecu 2018. godine, u gradu Nišu koji je odneo pobedu u sezoni koja je za nama, druže sa vršnjacima iz cele Srbije, koji predstavljaju svoje opštine i gradove.

Pobednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledaoca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale manifestacije biće emitovano u direktnom prenosu na televiziji sa nacionalnom frekvencijom (Prva Srpska Televizija – PRVA TV). Upravo, iz tog razloga potrebno je da škole selektuju najkvalitetniju decu za audiciju, kako bi od najboljih, produkcija programa “Srbija u ritmu Evrope” odabrala najbolje koji će braniti boje opštine Apatin i ambasade koja lokalnoj samoupravi bude dodeljena za partnera.

Prilikom prijave, potrebno je da deca koja pevaju navedu dve ili više pesama s kojima će se predstaviti na audiciji, dok plesači sa sobom na flešu (USB) ponesu muziku uz koju će igrati.

Spisak dece koja će pristupiti audiciji, s naznakom da li pevaju ili plešu, potrebno je dostaviti opštinskom/gradskom koordinatoru najkasnije dva dana pre audicije, kako bi isti bio prosleđen produkciji programa “Srbija u ritmu Evrope”.