ODLIČAN NASTUP PRIGREVAČKIH ATLETIČARA NA PRVENSTVU VOJVODINE

VESTI

Na otvorenom Prvenstvu Vojvodine u dvorani koje je održano protkelog vikenda u kategorijama mlađi pioniri i stariji juniori nastupili su i ostvarili zapažene rezultate atletičari Atletskog kluba “Omladinac” iz Prigrevice.

Troje članova prigrevačkog kluba su odlično istrčali kvalifikacione trke na 60m i izborili učešće u finalnim trkama.

Najznačajniji rezultat ostvario je Branislav Tadić koji je u konkurenciji mlađih pionira zauzeo 3. mesto i u borbi sa godinu dana starijim takmičarima osvojio bronzanu medalju. Jovana Čović je tek nakon pregledavanja fotofiniša zauzela 4. mesto sa samo jednom stotinkom zaostatka za trećeplasiranom. Aleksandar Katić je u izuzetno jakoj i neizvesnoj finalnoj trci zauzeo 7. mesto. Aleksandar je još jednom dokazao da je standardan u vrhu Vojvođanske atletike među juniorima u sprinterskoj disciplini, a Jovana i Branislav su pokazali da naša atletika ima dva dragulja i da ćemo tek moći da računa na njihove dobre rezultate.

-Ovo je bilo prvo takmičenje ove sezone i prezadovoljan sam ostvarenim rezultatima. Ubeđen sam da će u narednom periodu naši članovi dostojno nositi dres prigrevačkog kluba i na najbolji način prezentovati našu opštinu koja je zahvaljujući Atletskim klubovima iz Prigrevice i Apatina u velikom zaletu kada je reč o razvoju atletike. – izjavio je trener Bojana Tomašević.

Danas će nakon zimske pauze startovati sa radom mladi atletičari i atletičarke Atletskog kluba Apatin, koji svoje treninge realizuju utorkom i četvrtkom od 17,30 časova u velikoj sali Osnovne škole Žarko Zrenjanin. Termine koriste zahvaljujući dobroj volji Ženskog rukometnog kluba Apatin koji je ustupio u svom terminu pola sale za rad atletskih nada. Treninzi se realizuju i subotom od 09,30 časova u maloj sali Osnovne škole Žarko Zrenjanin.

Treninzi u okviru škole atletike Atletskog kluba Apatin i Atletskog kluba Omladinac Prigrevica su besplatni i otvoreni za svu zainteresovanu decu.