Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » “LEDENA KIŠA” USPORAVA SAOBRAĆAJ, APEL AMSS DA VOZAČI VOZE OPREZNIJE
“LEDENA KIŠA” USPORAVA SAOBRAĆAJ, APEL AMSS DA VOZAČI VOZE OPREZNIJE

“LEDENA KIŠA” USPORAVA SAOBRAĆAJ, APEL AMSS DA VOZAČI VOZE OPREZNIJE

Auto-moto Savez Srbije je jutros upozorio vozače da je na severu i istoku zemlje najavljena kiša koja će se lediti pri tlu, što je veoma opasno za saobraćaj.

Ukoliko pada ledena kiša, treba usporiti, držati što veće rastojanje među vozilma, a ako je kolovoz previše klizav, treba prekinuti putovanje, vozilo treba parkirati na bezbednom mestu, kraj puta, i sačekati da se stanje poboljša, ukazao je AMSS.

Zbog snega koji je padao prethodnih dana, saobraćaj je na pojedinim putevima usporen, a otežan je u planinama.

Preduzeće “Putevi Srbije” je jutros saopštilo da su neprohodni samo putevi Šabac-Volujac-Zavlaka-Banja Badanja-Krupanj-Gračanica, i Ivanjica-Novi Pazar-Odvraćenica-Preko Brdo.

Po informacijama Štaba Zimske službe “Puteva Srbije”, kretanje šlepera i kamiona s prikolicom je zabranjeno na putevima Ivanjica/Novi Pazar (Javor)-Sjenica, Valjevo-Šabac-Koceljeva, Granični prelaz Trbušnica-Šepak-Loznica-Osečina-Valjevo, Korenita-Krupanj, Debrc-Banjani-Ub-Osečina-Ljubovija Valjevo-Užice (Debelo brdo), Valjevo-Lelić-Požega, Užice (Debelo Brdo)-Rogačica-Bajina bašta-Kaluđerske bare-Kremna, Jošanička Banja-Kopaonik, Vrnjci-Vrnjačka Banja-Brus-Razbojna, Ivanjica/Užice-Kokin Brod, Užice-Karan-Kosjerić-Požega, Kaluđerske Bare-Mitrovac-Zaovine, Kopaonik-Rudnica Kruševac/Novi Pazar-Kopaonik.

Po podacima Uprave Granične policije Srbije, na prelazak granice se na putničkim terminalima čeka do 30 minuta.

Autor: Čedomir Milojević

Comments are closed.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top