“LEDENA KIŠA” USPORAVA SAOBRAĆAJ, APEL AMSS DA VOZAČI VOZE OPREZNIJE

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE VESTI

Auto-moto Savez Srbije je jutros upozorio vozače da je na severu i istoku zemlje najavljena kiša koja će se lediti pri tlu, što je veoma opasno za saobraćaj.

Ukoliko pada ledena kiša, treba usporiti, držati što veće rastojanje među vozilma, a ako je kolovoz previše klizav, treba prekinuti putovanje, vozilo treba parkirati na bezbednom mestu, kraj puta, i sačekati da se stanje poboljša, ukazao je AMSS.

Zbog snega koji je padao prethodnih dana, saobraćaj je na pojedinim putevima usporen, a otežan je u planinama.

Preduzeće “Putevi Srbije” je jutros saopštilo da su neprohodni samo putevi Šabac-Volujac-Zavlaka-Banja Badanja-Krupanj-Gračanica, i Ivanjica-Novi Pazar-Odvraćenica-Preko Brdo.

Po informacijama Štaba Zimske službe “Puteva Srbije”, kretanje šlepera i kamiona s prikolicom je zabranjeno na putevima Ivanjica/Novi Pazar (Javor)-Sjenica, Valjevo-Šabac-Koceljeva, Granični prelaz Trbušnica-Šepak-Loznica-Osečina-Valjevo, Korenita-Krupanj, Debrc-Banjani-Ub-Osečina-Ljubovija Valjevo-Užice (Debelo brdo), Valjevo-Lelić-Požega, Užice (Debelo Brdo)-Rogačica-Bajina bašta-Kaluđerske bare-Kremna, Jošanička Banja-Kopaonik, Vrnjci-Vrnjačka Banja-Brus-Razbojna, Ivanjica/Užice-Kokin Brod, Užice-Karan-Kosjerić-Požega, Kaluđerske Bare-Mitrovac-Zaovine, Kopaonik-Rudnica Kruševac/Novi Pazar-Kopaonik.

Po podacima Uprave Granične policije Srbije, na prelazak granice se na putničkim terminalima čeka do 30 minuta.