НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ПЛИВАЊУ АПАТИНАЦ СРЂАН БАНДА СЕ ПЛАСИРАО НА ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО

APATIN SOMBOR SPORT SRBIJA VESTI

На затвореном Градском базену у Сомбору одржано је Окружно школско такмичење у пливању за ученике и ученице основних и средњих школа Западнобачког округа.

Учешће на окружном такмичењу узело је око 100 ученика, а међу њима и ученици Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Апатина.

Према резултатима из наше општине се најбоље пласирао ученик Срђан Банда освојивши прво место међу ученицима шестог разреда у такмичењу на 50 м слободним стилом. Њему је требало 32.87 секунди да пређе задану деоницу и освоји 234 бода. Као и остали победници Срђан је стекао право наступа на Државном првенству у пливању, које је на програму 7. априла у Београду.

У истој дисциплини 50 м слободним стилом, али у категорији  девојчица трећег и четвртог разреда, ученица Сара Орељ освојила је друго место са 147 бодова у времену од 43.43 секунде.

 Ученица шестог разреда Уна Баста такмичила се у дисциплини 50 м прсно за девојчице и заузела пето место са 173 освојена бода и временом од 51.20 секунди.

Такмичење је, уз примену свих неопходних епидемиолошким мера, успешно организовао Спортски савез града Сомбора уз техничку подршку Сомборског спортског клуба „Полет” и Спортског центра „Соко“ Сомбор.

Комплетни резултати такмичења

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *