ОПШТИНИ АПАТИН МИЛИОН ДИНАРА ЗА ПОШУМЉАВАЊЕ

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI

На основу конкура за доделу средстава за суфинансирање реализације пројекта пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета и повећања пошумљености Републике Србије, које је почетком фебруара расписало Министарство за заштиту животне средине, општини Апатин су одобрена средства у висини од 1.033.200,00 динара.

Испред општине Апатин, уговор са Министарством заштите животне средине, потписао је заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић.

-Очување природе није само задатак локалне самоуправе, већ пре свега обавеза. Захваљујем се министарки Ирени Вујовић и њеном тиму који су препознали наше потребе. Општина Апатин је окружена природним лепотама Горњег Подунавља и на нама је да се према природи односимо одговорно. То је само један од разлога зашто ћемо се трудити да у годинама које су пред нама наставимо са пошумљавањем наше општине и надам се да ћемо и у будућности имати подршку министарства у томе, рекао је Ђукић.

Укупан износ средстава за реализацију пројекта износе 1.476.000,00 динара од ћега ће општина учествовати са 442.800,00 динара.

Со Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *