ДОНАЦИЈОМ КОМПАНИЈЕ “WEBER”, АПАТИНСКА ГИМНАЗИЈА ДОБИЛА НОВИ СЈАЈ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Компанија “Weber”, део међународне групације “Saint-Gobain” која има погон у Апатину донирала је Гимназији “Никола Тесла” грађевински материјал, којим је урађена изолација на сали за физичко васпитање, обновљен део фасаде школе и окречено осам учионица. Према речима директора апатиснке Гимназије, Милана Дражића, вредност донације је око пола милиона динара.

-Компанија “Weber” нам је пре три месеца донирала значајну количину материјала у вредности од око пола милиона динара. Добили смо материјал за унутрашњу обраду, глет, лепило и све што су стручњаци ове компаније проценили да је неопходно нашој школи, рекао је Дражић.

У апатинској Гимназији данас је одржана радна акција у оквиру које су ученици ове школе предвођени директором Миланом Дражићем, а под стручним надзором мајстора, кречили спољне зидове две учионице које ће бити обновљене и претворене у два кабинета у којима ће се одржавати пројектна настава.

-То је простор који се некад користио за две учионице, смерa пезаjжнe архитектурe. Ми имамо класичне кабинете, али ово ће бити нешто другачије. Просторије имају велику квадратуру, поседују воду и грејање, тако да нам неће требати много средстава да то реализујемо и мислим да ћемо током наредне године и урадити, истакао је Дражић.

Данашњој акцији присуствовали су и представници “Weberа”, који су на лицу места желели да виде шта је до сада урађено од материјала који су обезбедили. Ово није први пут да ова компанија својим донацијама помаже образовно-васпитним утановама у Апатину, јер су помогли изградњу јаслица а како смо сазнали, у плану је и донација коју ће добити Основна школа “Жарко Зрењанин”.

Према Дражићевим речима, “Weber” није једина фирма из наше општине која је помогла апатинску Гимназију. Он се овом приликом захвалио свима који су на било који начин помогли да ова школа добије нови сјај.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *