ПРОВАЉЕН ТЕСТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ- МАТУРАНТИ ПОСЛАТИ КУЋАМА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Мали матуранти данас неће полагати тест из математике, он је одложен за четвртак.

Незванично, разлог је тај што је тест “проваљен”, због чега су ученици послати кућама.

“Полагање теста из математике у оквиру завршног испита које је било заказано за данас у 9 часова одложено је за четвртак, 20. јун”, саопштило је Министарство просвете.

У питању је други део матурског испита. Јуче су решавали тест из матерњег језика, а сутра ће се пред њима наћи комбиновани тест из хемије, физике, историје, географије и биологије. Термин одржавања комбинованог теста неће се мењати и одржаће се у среду, 19. јуна.

Министарство је навело да се све остале активности у вези са уписом ученика у средње школе настављају по утврђеном Kалендару.

Подсетимо, министар просвете Младен Шарчевић уочи завршног испита основаца изјавио је да ће на малој матури сигурност тестова осигурати директори, надзорне службе школских управа, инспектори с локала и с републичког нивоа. Шарчевић је истакао да су у школама, где је раније контрола била јако лоша, сада мере веома ригорозне.

“У праћењу саме процедуре штампања и дистрибуирања тестова учествује доста људи. Ја ћу са 18 помоћника вршити надзор. На малој матури ће доћи и сви инспектори с локала и с републичког нивоа, саветници и начелници школских управа”, навео је раније Шарчевић.

На основу успеха из шестог, седмог и осмог разреда ђаци могу да освоје највише 60 бодова, а са мале матуре 40 поена.

У средњим школама и ове године има више места него будућих средњошколаца.
Аутор: 021.рс

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.