ДР ДРАГАН РАСТОВИЋ, ВЕСНА ПАВЛОВИЋ И РУЖА СИЛАЂЕВ ДОБИТНИЦИ ОКТОБАРСКЕ НАГРАДЕ ЗА 2021. ГОДИНУ

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

Скупштина oпштинe Aпaтин је, на данашњој 12. сeдници, донела одлуку да се највеће општинско признање, награда „24. октобар“, за 2021. годину додели др Драгану Растовићу и Весни Павловић за допринос у области хуманитарног рада док ће ово највредније општинско признање за допринос у области књижевности припасти Ружи Силађев из Сонте. Ова одлука је усвојена великом већином од 23 одборника која су присуствовала данашњем заседању. На седници Скупштине општине Апатин су саопштена и образложења о добитницима овогодишњих нагарада која је одборницима изнео Марко Ђумић – Секретар Скупштине општине Апатин.

Др Драгана Растовића познају сви наши суграђани, који су сведоци да се његовим несебичним залагањем обезбеђује како здравствена, тако и морална подршка за сваког појединца, којем је потребна помоћ. Др Драган Растовић је особа радо виђена у сваком друштву, управо због чињенице да је својим радом и неизмерним трудом задужио многе људе, почевши од наших најмлађих суграђана, обзиром да је специјализација коју је одабрао управо област дечије хирургије, до наших најстаријих који му се обраћају за помоћ, а која никада није била ускраћена. Сматрамо да је др Драган Растовић заслужан грађанин, којем припада оваква врста награде, а која ће бити додатни подстицај за њега и представити захвалност грађана Општине Апатин за труд који је свакодневно приметан.
Весна Павловић је рођена1957. године у Апатину. Завршила је средњу школу гимназију „Никола Тесла“ у Апатину 1977. године да би се наредне 1978. године запослила у СУБНОР општине Апатин где као стручни референт ради пуних 35 година, све до одласка у пензију 2013. године. Истакнути је друштвени радник и активиста СУБНОРа, удружења пензионера, Организације резервних војних старешина, Црвеног крста, удружења ратних војних инвалида. У периоду 2001-2004 године је обављаља функцију Секретара СУБНОР – а општине Апатин. Дуги низ година посвећена хуманом раду, такорећи више од пола свог живота. Увек је расположене да саслуша и помогне онима који јој се обрате за помоћ. Члан је Председништва СУБНОРа АП Војводине, добитник је највиших признања друштвених организација и удружења грађана општине за свој укупан хуман и хуманитарни рад. Ружа Силађев је рођена 1949. године у Сонти где и данас живи. Фармацеутски техничар у пензији, писањем се бави 16 година. Пише на локалној архаичној икавици из Сонте, ужа специјалност је кратка проза. У својим књигама описује Шокце Хрвате у Сонти, њихов говор, обичаје, ношњу, целокупну њихову традицију обогаћује новим сазнањима. Аутор је књига „Дивани из Сонте“, „Шокица приповеда“ и „Сонта у сјећањима шокачким“, као и многих прича међу којима су и две приче за децу „Зимске авантуре једне бубамаре“ и „Тетак и магарац“ које су преведене на пет језика и снимљене на аудио ЦД за слепу децу. Добитница је многих награда и признања на књижевним конкурсима.

Овогодишњим лауреатима награда ће бити урученa у недељу 24. октобра на свечаној седници Скупштине општине Апатин поводом Дана општине Апатин, а састоје се од Повеље општине Апатин и новчане награде у износу од 50.000 динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.