PROMENJEN SISTEM TAKMIČENJA MLAĐIH KATEGORIJA U ODBOJKAŠKOM SAVEZU VOJVODINE

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Od ove sezone u Odbojkaškom savezu Vojvodine promenjen je sistem takmičenja u mlađim kategorijama u konkurenciji juniorki i kadetkinja. Deset klubova u obe konkurencije po odluci saveza će igrati Super ligu Vojvodine.Odbojkašice Apatina će igrati u “Super Kadetskoj ligi Vojvodine” među 10 najboljih klubova sa teritorije Vojvodine.Nakon takmičenja u ligi koja će se odigrati dvokružno prve četiri ekipe će izboriti plasman na finalni turnir, a dve najbolje ekipe će se takmičiti na Državnom prvenstvu Srbije. Preostalih 56 klubova koji su se prijavli za kadetsko prvenstvo Vojvodine će igrati u A i B grupi bez prohodnosti za finalni turnir Vojvodine i državno prvenstvo Srbije.

Sastav “Super Kadetske Vojvodine” :Klek, Spartak Subotica, MD Zrenjanin, Jedinstvo Stara Pazova, Banat Vršac, FOK Futog,Vrbas, Apatin, Libero, Iton Srem Tempo Sr Mitrovica.

Na pionirskom prvenstvu Vojvodine gde će i ove sezone učestvovati ekipa Apatina nije menjan sistem takmičenja.Za nastupajuću sezonu se prijavilo 117 klubova koji će svoja takmičenja odigrati u 12 liga.Pobednici liga i 4 najuspešnije drugoplasirane ekipe će izboriti plasman u Kvalitetnu ligu Vojvodine među 16 najboljih klubova .

Svoje takmičenje će imati i mlađe pionirke ok “Apatin” rođenje 2004-2005 godine koje će učestvovati u pionirskoj ligi 2004-2005 koju će voditi odbojkaški savez Vojvodine.

Najmlađe devojćice ok “Apatin” će učestvovati na turnirima u mini odbojci i street volleyu.

Turnir koji je održan u Apatinu gde je učestvovalo 1200 odbojkaša i odbojkašica u mesecu maju ove godine je najmasovniji turnir u Srbiji i regionu .Apatin će i 2017. godine biti organizator turnira u Street Volleyu.