POLAGANJEM VENACA OBELEŽEN 24. OKTOBAR DAN OSLOBOĐENJA OPŠTINE APATIN

APATIN DRUŠTVO VESTI

Polaganjem cveća i venaca na spomen obeležja ispred Kulutrnog centra, danas je obeležen 24. oktobar, Dan oslobođenja Apatina u Drugom svetskom ratu. Brojne delegacije položile su vence na spomen-obeležja palim borcima u narodnooslobodilačkim ratovima 1941-1945. i ratovima 1991-1999. godine. Polaganje venaca obavljeno je danas i u svim selima opštine Apatin.

Okupljenm građanima se obratio Mićo Radaković, predsednik SUBNOR-a opštine Apatin, koji je govorio o istorijskom datumu, 24. oktobru 1944. godine, kada su partizanske jedinice 51. divizije narodnooslobodilačke vojske u sadejstvu sa jedinicama slavne Crvene armije proterale fašističkog okupatora i oslobodile grad i opštinu.

Mico Radakovic, subnor (2)

Prisutnima se obratio pomoćnik predsednika opštine Apatin, Jevto Milojević koji je istakao da je Srbija bogata i uspravna zemlja.- Usprvani smo zbog dedova, a bogati ćemo biti zbog naše unučadi. Ono što su nam ostavili dedovi i očevi jeste na ponos i diku svih nas ovde. Srbije je znala i ’14. i ’41. gde treba i kako treba i uvek je bila na strani pobednika i na strani pravde. I ne samo ovde, i ne samo danas, moramo da nastavimo ono što su započeli naši preci u antifašističkoj koaliciji, da se na pravi način suporostavimo šovinizmu i mržnji. Antifašističko nasleđe je dobro koje smo utkali u nas, to je nasledno dobro svih nas ovde. U to ime vam čestitam dan osobođenja opštine Apatin. – rekao je Jevto Milojević

FONO Jevto Milojević

Jevto Milojevic polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (18) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (17) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (16) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (15) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (14) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (13) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (12) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (5) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (6) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (7) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (8) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (9) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (10) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (11) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (4) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (3) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (2) polaganje venaca na spomenike, 24 oktobar (1) Mico Radakovic, subnor (3) Mico Radakovic, subnor (1)