POJEDINI MEDIJI PONOVO HUŠKAJU NA RAT

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Nezavisno društvo novinara Vojvodine upozorava domaću i stranu javnost da pojedini beogradski mediji huškaju na rat i šire jeziv govor mržnje, na isti način kao što su to činili krajem osamdesetih i tokom devedesetih godina prošlog veka.

Jutrošnje naslovnice dnevnih novina, koje izazivaju gađenje svakog pristojnog čoveka, samo su deo medijske histerije koja se kontinuirano širi u proteklih nekoliko godina, sa neznatnim pauzama, a na čijoj su meti zemlje i narodi regiona.

Pozivamo državne vlasti da se jasno ograde od ovakvog načina izveštavanja. Ukoliko to ne urade, to će značiti da ga oni podržavaju i podstiču, što kazuje da je njihova načelna politika pomirenja – zapravo lažna.

NDNV upozorava urednike i novinare medija koji šire mržnju i strah da se napokon prizovu pameti i da shvate kakve strašne posledice može imati ovo njihovo katastrofalno neprofesionalno ponašanje.

Sejači mržnje u medijima su, nažalost, ohrabreni činjenicom da njihovi prethodnici iz devedesetih ne samo da nisu odgovarali za ratnohuškačku propagandu koja je suodgovorna za desetine hiljada mrtvih i milione raseljenih, već su i dan-danas ugledni građani u zemlji rasturenih vrednosti.

NDNV