SEC PREUZEO RESURS CENTAR

APATIN DRUŠTVO VESTI
Somborski edukativni centar je izabran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije za Resurs centar Zapadnobačkog okruga za 2014. godinu u okviru programa “Mladi su zakon”.
SEC-u će, kako je navedeno u rezultatima konkursa, pripasti 1.860.900 dinara za potrebe organizovanja rada Resurs centra i realizaciju konkursa za finansiranje projekata omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih.
– Dodeljivanje uloge resurs centra za Zapadnobački okrug je znak i potvrda kvaliteta dosadašnjeg rada i izgrađenih kapaciteta organizacije. U Ministarstvu omladine i sporta su zadovoljni rezultatima i realizacijom dosadašnjih projekata koje su podržali, a dodatne bodove dobili smo i zahvaljujući posedovanju akreditacije NAPOR za unapređenje i primenu standarda u omladinskom radu. Kao resurs centar bavićemo se podrškom mladima da sprovode inicijative koje doprinose boljem životu svojih lokalnih zajednica i to putem obuke za pisanje projekata i finansiranja inicijativa udruženja mladih i neformalnih grupa mladih, promocijom ciljeva Nacionalne strategije za mlade, organizacijom Međunarodnog dana mladih i uključivanjem mladih i ostalih zainteresovanih strana u okrugu u izradu nove Nacionalne strategije za mlade – rekao je Srđan Vlaškalić, predsednik UG Somborski edukativni centar.
U apatinskoj opštini je u prethodne tri godine uspešno realizovano ukupno pet projekata u okviru programa “Mladi su zakon”. Jedan projekat realizovalo je Udruženje građana “MRAV”, a po dva Omladinsko udruženje volontera grada Apatina i neformalna grupa “Aktivna omladina”. Podršku je, između ostalih, pružila i Kancelarija za mlade opštine Apatin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *