“PROTEINKA” RADI PUNOM PAROM

APATIN DRUŠTVO VESTI

Veterinarska  ustanova „Proteinka“,odnosno kafilerija, je u utorak uveče počela sa preradom leševa uginulih životinja pristiglih sa poplavljenih područja Svilajnca, Jagodine, Ćuprije i okoline – kaže  Branislav Tomić , direktor VU „Proteinka“.
-Prvih pet kamiona smo istovarili i odmah su se vratili po nove količine. Doneto je oko 60 tona konfiskata, a očekuju se enormne količine, teško je proceniti kolike, jer se voda nije sasvim povukla i ne znamo šta nas još čeka.

On dodaje da se radi neprekidno punih   24 sata, te da je angažovano svih 50 zaposlenih ,na preradi i na prevozu.
„Proteinka“ je preuzela 150.000 jednodnevnih pilića sa jedne farme iz okoline Jagodine.

-Imamo na raspolaganju 10 kamiona, šest sopstvenih i četiri iz VU „Napredak“ iz Ćuprije. Trenutno je svih 10 kamiona na terenu – rekao je  Tomić.
Po njegovim rečima, niko od redovnih korisnika neće biti uskraćen za uslugu „Proteinke“, ali će se raditi po prioritetima, koje nalaže trenutna situacija u državi.

Leševi životinja prerađuju se jedino u Somboru i Inđiji, a prema poslednjim informacijama Vlada Srbije odobrila je dovoz materijala i iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, pa će verovatno i nešto od toga stići do Sombora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *