ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА НА СРПСКИМ ПУТЕВИМА ОТКРИЛА НОВИ РЕКОРД- НАДУВАО 4,48, ПОЛИЦИЈА ГА ЗАУСТАВИЛА ЗБОГ ПОЈАСА

SOMBOR SRBIJA VESTI

У оквиру међународнe акцијe појачане контроле саобраћаја која је усмерена на смањење саобраћајних незгода и њихових последица, припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције ухапсили су Лаповчанина А.Ђ (56) који је аутомобилом „опел корса“ управљао са 4,48 промила алкохола у крви.

Њега су како се наводи у извештају, полицајци издвојила из саобраћаја зато што није имао везан сигурносни појас. Даљом контролом утврђено је да је био мртав пијан.

Саобраћајци су били у чуду када је у свесном стању и комуникативан, приликом контроле „надувао“ за Шумадију рекордних 4,48 промила!

Одавао је утисак да је у видно алкохолисаном стању, али није био дезоријентисан и неспособан за комуникацију.Такође, није одбијао никакав вид сарадње. Пре алкотестирања А.Ђ се изјаснио да је конзумирао алкохол непосредно пре заустављања, тачније пет минута раније, тако да је патрола истог алкотестирала након петнаест минута од момента заустављања”, каже извор из МУП-а.

Иначе, комшије у Лапову кажу да је неславни рекордер познат као неко ко се готово свакодневно одаје алкохолу.

Возачу је одређено задржавање до 12 часова ради истрежњења, а потом је због учињеног прекршаја насилничка вожња приведен судији за прекршаје. Kажњен је са 30 дана затвора, новчаном казном од 140.000 динара, 15 казнених поена и девет месеци забране управљања возилом Б категорије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *