ПОЧЕЛЕ 58. “РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ”! ХАЛИД НАПУНИО ТРГ, ВЕЧЕРАС НАСТУПА ЈЕЛЕНА РОЗГА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Квалификационим такмичењем у кувању рибљег паприкаша за “Златни котлић Апатина”, спектакуларним ватрометом и концертом фолк звезде, Халида Бешлића, синоћ су почеле 58. “Апатинске рибарске вечери” које ће трајати до недеље, 10. јула.

Програм у центру града је почео традиционалним дефилеом мажореткиња у пратњи дувачког оркестра апатинским шеталиштем до Трга Николе Тесле, након чега је наступио КУД „Царза“. Апатинце који су одлучили да се такмиче у квалификацијама за “Златни котлић” и друге госте је током припремања и конзумирања овог специјалитета забављала група “Магија”.

-Велика ми је част и задовољство да вам пожелим добродошлицу на још једне, 58. по реду “Апатинске рибарске вечери”. Сви Апатинци, али и сви они који деценијама долазе у Апатин знају колико је велика и значајна ова манифестација не само за нашу општину, већ и много шире. Најбољи доказ за то сте сви ви који сте и вечерас дошли са разних страна и из различитих делова Србије и Света, да пробате оригинални и наравно најбољи рибљи паприкаш, да се проведете уз музику највећих регионалних звезда, да уживате у овим прелепим дунавским пределима који нас окружују и уопште, да стекнете лепе успомене које ће вас сигурно вратити овде сваке наредне године. “Апатинске рибарске вечери” одржавају традицију која се сада већ мери у вековима, традицију окупљања рибарских мајстора, њихових помоћника и ученика још из времена када је Апатин био центар рибарства на Дунаву, од Мохача у Мађарској, па све до Оршаве у Румунији, а апатински рибарски еснаф имао специјална царска права и привилегије. Ова времена јесу прошла, али традиција и историја је остала и она ће се чувати док год нас има, јер она је део нашег идентитета. Обележавањем “Рибарских вечери” славимо нашу прошлост, али и наздрављамо нашој будућности. Драги Апатинци, драги наши гости, још једном вам желим да проведете лепо данашње вече, желим пуно здравља нашем госту и проглашавам 58. Апатинске рибарске вечери отвореним, рекла је Дубравка Кораћ.

Иако је било упитно да ли ће уопште наступити због хирушке интервенције коју је имао пре десетак дана, Халид Бешлић је са својим бендом на задовољство великог броја окупљених обожавалаца одржао деведесетоминутни концерт. Препуним тргом “Никола Тесла” орили су се стари и нови хитови популарног Сарајлије, а са њим у глас “Романију”, “Окуј ме царе” и друге песме које су обележиле његову каријеру су певали стари и млади. Аутомобили са регистарским таблицама градова из готово читаве Војводине су доказ да је Туристичка организација Апатин као организатор “Рибарских вечери”, урадила добар посао када је одлучила да доведе Бешлића.

Пред нама су још три дана добре забаве и многобројна дешавања, а данашњи програм ће почети од 17 часова вожњом бродићем “Апатинка” и отварањем Међународне филателистичке изложбе у вишенаменској сали Основне школе “Жарко Зрењанин” које је заказано за 20 часова.

На тргу “Никола Тесла” вечерас од 20 часова ће почети други квалификациони дан за “Златни котлић Апатина”, а на бини ће натупити КУД “Иво Лола Рибар” Сонта, Плесна група “Inanna” и Муички састав “Адађо”. Од 22 сата ће почети ревија фризура by Dejan, а данашњи програм ће својим концертом који је заказан за 22,30 часова затворити Јелена Розга. Субота је по традицији најсадржајнији дан “Апатинских рибарских вечери”. Сутрашњи програм почиње већ у 7 сати такмичењем за “Златну бућку”, сат времена касније на Апатинском Дунавцу ће стартовати такмичење у спортском риболову “Златна рибица”, док ће у холу Основне школе “Жарко Зрењанин” од 8,30 часова почети 17. сусрет колекционара филателиста. Бродић “Апатинка” ће сутра у 11 часова из апатинске “Марине” испловити према “Великом лиману”, а у хали Техничке школе Апатин ће бити одржан турнир у пикаду. На Купуцсинској чарди “Пчела” сутра у 15 часова ће почети трка чамаца “Апатинаца”, а од 18 часова у градском парку школица јахања за децу. Најмлађи ће од 19,30 часова на Тргу “Никола Тесла” моћи да присуствују концерту Банета Росића под називом “Авантуре летеће гитаре”, а у исто време ће почети и велико финале такмичења за “Златни котлић Апатина”. На главној бини ће од 20,15 часова наступити Плесни клуб “Ронда” и група “Огрлица од бисера”. Након проглашења пецароша године и победника такмичења за “Златни котлић”, концерт ће од 22,30 часова одржати група “Легенде”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.