СОМБОРСКА ФИЛХАРМОНИЈА ЗА АПАТИНЦЕ И ЊИХОВЕ ГОСТЕ ИЗ НЕМАЧКЕ И АМЕРИКЕ

APATIN KULTURA VESTI

Kонцертом класичне музике у извођењу “Сомборске филхармоније”, у католичкој цркви “Срце Исусово” у Апатину удружење “Адам Беренц” организовало је свечани дочек групе туриста из Немачке и Америке. Kонцерту су поред гостију присуствовали и бројни Апатинци, а реч је о првом наступу Сомборске филхармоније у Апатину која је пред многобројном публиком извела дела Моцарта, Баха, Паганинија, Хајдна, Вивалдија и Димитрија Шостаковића.

Туристи који су у Апатин и Сомбор стигли аутобусима из Мохача провешће три дана у нашем округу. Поред обиласка знаменитости, програмом посете планирано је неколико културних дешавања којима би се Западнобачки округ представио гостима. Након синоћњег концерта планиран још један, који ће бити одржан вечерас 07. јула од 18 часова у цркви “Узнесења Маријиног”, а на којем ће наступити хор из Сенте и Градски хор “Јединство” из Апатина.

Гости ће након Апатина и Сомбора своје путовање кроз Србију наставити посетом Новом Саду, где ће се укрцати на речни крузер којим су стигли у луку Мохач.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *