ЗАДРУГА У СВИЛОЈЕВУ ДОБИЛА СРЕДСТВА МИНИСТАРСТВА

APATIN EKONOMIJA VESTI

Земљорадничка задруга „Свилојево“ добила је подстицајна средства на јавном конкурсу расписаном од стране Кабинета министра без портфеља задуженог за регионални развој. Ради се о додели средстава намењених оснивању задруга и инвестиционим пројектима постојећих задруга у текућој години. Задруга из апатинске општине је добила 4.12 милиона динара, а на јавни позив је конкурисано са два успешна пројекта: набавком машине за балирање и реконструкцијом грејања у згради задруге.

Уговор о додели бесповратних средстава је испред апатинске општинске управе јуче у „Палати Србија“ потписао Давид Нађ, помоћник председника општине.

– Изузетно ми је драго што смо успели да повучемо ова средства и што ћемо на тај начин дати подстицај задругарству у нашој општини. Задруге чине мале пољопривредне произвођаче конкурентнијим и неопходне су за развој наших села, изјавио је овом приликом Нађ.

Он је подсетио и на значајне пројекте у пољопривреди које је локална самоуправа спровела у 2018. години, посебно наглашавајући значај сређивања атарских путева у општини. Додао је и да пољопривредници могу очекивати још већу подршку у наредној години.

– Са једне стране радиће се о буџетским подстицајима за развој пољопривреде, о чему ће више бити речи у наредним недељама, а такође припремамо и друге програме подршке: системску помоћ за аплицирање на пројекте, као и програме едукације и размене знања намењене пољопривредницима, каже Давид Нађ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *