MINISTAR POLJOPRIVREDE BRANISLAV NEDIMOVIĆ POSETIO APATIN

APATIN EKONOMIJA SRBIJA SVET VESTI

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posetio je danas Apatin. U razgovoru sa predsednikom opštine, Milanom Škrbićem i poljoprivrednicima sa teritorije naše opštine, Nedimović je izjavio da će poljoprivredni budžet u ovoj godini biti razvojni i investicioni i da je prekinut trend smanjenja rashoda države za poljoprivedu, kakav je bio prethodnih godina.

Nedimović je izjavio da je opština Apatin jedna od aktivnijih lokalnih zajednica u pogledu obavljanja poljoprivredne proizvodnje a sa okupljenim poljoprivrednicima je razgovarao o njihovim problemima i novim merama ministarstva, koji se odnose na start-up programe za mlade poljoprivrednike i subvencije na kupovinu opreme i mehanizacije.

-Pored povećanja budžeta, ministarstvo uvodi dve nove mere. Jedna se odnosi na mlade poljoprivredne proizvođače kojima će biti ponuđeno do 10 000 evra za pokretanje proizvodnje, i to samo na osnovu biznis plana i unapred, -rekao je Nedimović i dodao da se druga značajna mera uvodi u voćarskoj i povrtarskoj proizvodnji gde će država subvencionisati kupovinu malih traktora u iznosu od 50-60% njhove vrednosti.

Ministar je tokom posete predstavio i druge programe kojima ministarstvo može da stimuliše poljoprivredne proizvođače da krenu putem povećanja konkurentnosti, a pored stimulacije na kupovinu opreme i mehanizacije, ona se odnosi i na izgradnju objekata za čuvanje i preradu robe.

 

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u Apatinu, 2017 godina , januar (15)Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u Apatinu, 2017 godina , januar (3) Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u Apatinu, 2017 godina , januar (6) Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u Apatinu, 2017 godina , januar (2) Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u Apatinu, 2017 godina , januar (4)