ČLANOVI UDRUŽENJA “TIGRICA” USPEŠNI NA 41. SAJMU PERADARSTVA

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Na 41.Međunarodnom sajmu peradarstava i trećem državnom šampionatu sitnih životinja Srbije, najvećem u jugoistočnoj Evropi u dva dana nekoliko hiljada posetilaca videlo je oko 4.000 golubova, živine, ukrasnih ptica i kunića. Ipak, najviše su se najmlađi obradovali i uživali pored kaveza.

Na sajmu je učestvovalo 16 udruženja sa više od 60 izlagača iz Makedonije i Srbije. Apatinsko udruženje “Tigrica” je predstavljalo četvoro izlagača Robert Brkin, Milan Lucić, Jovan Ćurčić i Dejan Guslov koji su u kategoriji papagaja zauzeli ukupno treće mesto. Pored ekipne nagrade članovi “Tigrice” osvojili su još sedam pojedinačnih odličja i to Robert Brkin prvo i drugo mesto u klasi ” Mali Aleksandar”, Milan Lucić prvo i treće mesto u klasi “Pevajući Papagaj”, Jovan Ćurčić prvo i treće mesto u klasi “Agapornis” i Dejan Guslov treće mesto u ovoj klasi .

Apatinski uzgajivači kažu da su zadovoljni postignutim rezultatima, te da su na osnovu pehara i medalja još jednom potvrdili da njihovi članovi uzgajaju papagaje visokog kvaliteta.

Sajam peradarstva, udruzenje tigrica