ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА , ОЧЕКУЈУ СЕ НОВЕ МЕРЕ

IZBOR IZ ŠTAMPE

Седница Кризног штаба за борбу против вируса корона, на којој ће бити анализирана актуелна епидемиолошка ситуација, почела је у 11 сати. Број новозаражених вирусом корона повећава се сваким даном, у последњих неколико дана тај број је прешао 4.500, те се очекује да ће на седници бити пооштрене постојеће мере.

То је на неки начин најавила премијерка Ана Брнабић која је рекла да ће сигурно бити нових мера за викенд и да ће се инсистирати да се сви концерти откажу. Епидемиолог и члан медицинског дела Кризног штаба Предраг Кон тражи да се све затвори минимум на недељу дана, јер у супротном здравствени систем неће издржати.

Током прошлог викенда од суботе у 12 сати затворену су сви објекти осим продавница прехрамбене робе, бензинске пумпе и апотеке. Од понедељка све је враћено у редован режим рада.

Од понедељка су све средњошколци прешли на онлајн наставу, те се очекује да Кризни штаб да даље смернице да ли ће ђаци наставити да прате наставу од куће или ће се вратити на стари комбиновани режим- недељу дана од куће, недељу дана у школи.

Ковид болнице су поново пуне, а лекари који у њима раде траже хитно увођење нових мера и ригорозније контроле постојећих, преноси Танјуг.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *